Premier a Vörösmarty Színház

Premier a Vörösmarty Színház

Szabó Magda Régimódi történet című darabját állította színre a fehérvári Vörösmarty Színház. Az első előadás február 10-én volt.

Bajnok lett az Alba

Története során negyedszer az Alba Fehérvár – egykor Székesfehérvári Építők, majd Albacomp –nyerte a férfi kosárlabda Magyar Kupát, miután a győri fináléban nagy csatában, egyetlen ponttal legyőzte a Szolnoki Olaj csapatát.

Harmadszor játszotta egymással a Magyar Kupa döntőjét a székesfehérvári és a szolnoki együttes: a 2010/11-es szezonban a Tisza-partiak, két évvel később a Fejér megyeiek diadalmaskodtak. Az Olajnak ez volt sorozatban a hetedik kupafináléja, az elmúlt hat alkalomból négyszer győzött.
    A mostani mérkőzésen a Szolnok kezdett jobban, a fehérváriak azonban időben ébredtek, és Winston Shepard vezetésével még a második negyed elején fordítottak.
    A félidőben három pont volt az Alba előnye, mely ugyan a harmadik negyedben eggyel csökkent, de a negyedik játékrész elején két perc alatt kilencre nőtt. A hatszoros kupagyőztes Szolnok nem adta fel, és két és fél perccel a találkozó vége előtt Milos Boriszov hárompontosaival visszavette a vezetést (57-58).
    Ezt követően a hajrában mindössze egyetlen kosár született, azt Lóránt Péter szerezte nyolc másodperccel a találkozó vége előtt, így ő döntötte el a Magyar Kupát, amely negyedik alkalommal került Székesfehérvárra.
    A mezőny legeredményesebb játékosa a szolnokiak kosarasa, Nikola Pavlicevic volt 15 ponttal.
    A Magyar Kupa névadója a 2013-ban 82 évesen elhunyt Zsíros Tibor 116-szoros válogatott kosárlabdázó, aki 1955-ben Európa-bajnok lett a nemzeti csapattal Budapesten, és játékosként három, edzőként pedig egy olimpián vett részt.

Share Button