Iskolázatlanság, szegénység, börtön

Iskolázatlanság, szegénység, börtön

Húsz éve nem volt ilyen kevés a főiskolás és egyetemista. A 2017/18-as tanévben 3700-zal kevesebben jártak főiskolára vagy egyetemre, mint az előzőben... Megjelent a Nyomtassteis! 24. száma!

Csodálatos képek az eltűnt erdőről

Megkerült múlt

A biatorbágyi Szabó Ferenc, vagyis Fefe nyerte meg az Országalbum fotóversenyét e különleges képével. A fotó a biatorbányi tó 50 évvel ezelőtti bővítése során víz alá került több kilométer hosszú fasor maradványait mutatja be. Gratulálunk! (A Bicskei Szó nyomán.)

–  Elképesztően szép képek Fefétől,  a fények biai szerelmesétől és mi tagadás, nagy szerencséje is van, hogy ilyeneket meglát. Úgy vadássza őket, hogy nem bántja, nem zavarja a benne lévőséget, egy szót sem szól, csak lélegzet visszafojtva rögzít. Mivel okos, kedves, békés,  jó indulatú, szorgalmas, kitartó és  erős fazon.  Ezek jutnak eszembe róla kapásból. És amit alkotott, ez már képköltészet. Nem azért mondom, mert (ha jól emlékszem) hetedmagunkkal egy kollégiumi szobában laktunk Tatán, egy ideig a bicskei Bajmóczy Gyuri társaságában, akinek asztro-fotóit  írd és mond a NASA honlapja közölte,  csakis  azt sajnálom, de nagyon, hogy egy szobatársunk már nem láthatja ezt. De már-már arra is büszke vagyok, hogy a képeken megjelenő szép Bia éppen itt van mellettünk, szinte a szülőföldünk, s hogy Rédei nagypapánk – húgomé és  enyém  – 1901-ben ott született Torbágyon –  írja a Bicskei Szó oldalán a blog főszerkesztője, Izing Antal.

http://bicske.blog.hu/2017/12/17/megkerult_mult

 

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.