Elment az Ozora fesztivál alapítója

Elment az Ozora fesztivál alapítója

Szombaton váratlanul elhunyt Zimányi Dániel, a Fejér megyei Dádpusztán rendezett Ozora Fesztivál alapítója. Halálhírét a fesztivál Facebook-oldalán jelentették be a szervezők.

Székesfehérvár a legjobbak között

Székesfehérvár a legjobbak között

Elkészült a Financial Times csoporthoz tartozó fDi Magazine kétévente kiadott „European Cities and Regions of the Future\" melléklete. Ebbe Budapest és a közép-magyarországi régió mellett Székesfehérvár, Debrecen és Kecskemét is bekerült. (fehervar.hu/hipa.hu - fotó: Denso)

Itt nem érvényes a véleménynyilvánítás szabadsága?

Itt nem érvényes a véleménynyilvánítás szabadsága?

Az Alba pláza előtt plakátkiállítást rendezett a helyi Fidelitas az ellenzéki politikusok képeivel. Ezekre a Momentum aktivistái olyan felíratokat fújtak fel, hogy „Kósa”, „Ugye Elios még?”, a polgármestertől kérdezve, hogy „Ehhez adod a neved, Cser?”. (24.hu)

Nyolcmillió nemzetáruló: osztály, vigyázz!

Nyolcmillió nemzetáruló: osztály, vigyázz!

Lemondott a miniszterelnök, mert állami pénzből, részrehajlóan folytatta le egy népszavazás kampányát. Ja, Szlovéniában – csodálkozott rá a helyzetre Boda kapitány.

Csak az igazat írta – soha nem állt be propagandistának

Csak az igazat írta – soha nem állt be propagandistának

Március 14-én a Vörösmarty Színház kávézójában adták át a Penna Regia-díjat. Születésének 115. és halálának 55. évfordulóján Skorka Károly székesfehérvári újságírónak ítélte oda posztumusz a díjat a közgyűlés. Az elismerést lánya, Skorka Éva vette át.

Csodálatos képek az eltűnt erdőről

Megkerült múlt

A biatorbágyi Szabó Ferenc, vagyis Fefe nyerte meg az Országalbum fotóversenyét e különleges képével. A fotó a biatorbányi tó 50 évvel ezelőtti bővítése során víz alá került több kilométer hosszú fasor maradványait mutatja be. Gratulálunk! (A Bicskei Szó nyomán.)

–  Elképesztően szép képek Fefétől,  a fények biai szerelmesétől és mi tagadás, nagy szerencséje is van, hogy ilyeneket meglát. Úgy vadássza őket, hogy nem bántja, nem zavarja a benne lévőséget, egy szót sem szól, csak lélegzet visszafojtva rögzít. Mivel okos, kedves, békés,  jó indulatú, szorgalmas, kitartó és  erős fazon.  Ezek jutnak eszembe róla kapásból. És amit alkotott, ez már képköltészet. Nem azért mondom, mert (ha jól emlékszem) hetedmagunkkal egy kollégiumi szobában laktunk Tatán, egy ideig a bicskei Bajmóczy Gyuri társaságában, akinek asztro-fotóit  írd és mond a NASA honlapja közölte,  csakis  azt sajnálom, de nagyon, hogy egy szobatársunk már nem láthatja ezt. De már-már arra is büszke vagyok, hogy a képeken megjelenő szép Bia éppen itt van mellettünk, szinte a szülőföldünk, s hogy Rédei nagypapánk – húgomé és  enyém  – 1901-ben ott született Torbágyon –  írja a Bicskei Szó oldalán a blog főszerkesztője, Izing Antal.

http://bicske.blog.hu/2017/12/17/megkerult_mult

 

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.