Premier a Vörösmarty Színház

Premier a Vörösmarty Színház

Szabó Magda Régimódi történet című darabját állította színre a fehérvári Vörösmarty Színház. Az első előadás február 10-én volt.

A falu, ahol nem hagyják, hogy a Fidesz diktáljon

Jobbosok és balosok álltak össze

Június 25-én választást tartanak Pusztavámon. A faluban idén kétszer is feloszlatta magát a képviselő testület – először jogszerűtlenül, később jogosan. A testület kormánypárti többsége így akarta megbuktatni a betegsége miatt tolószékbe kényszerült, független polgármestert – írja a #Zsúrpubi.

A 2017. június 25-én tartandó, helyi önkormányzati képviselő- és polgármesterválasztáson végül 23 képviselő és 5 polgármesterjelölt indul. A mindig is erősen konzervatívnak számító faluban a Fidesznek ez hatalmas meglepetés, attól pedig szinte le is estek a székről a párt választókerületi irodájában, hogy a tolószékbe kényszerült, ismét induló polgármester csapatába állt be a jelöltek fele – köztük balos, jobbikos és Fidesz-szimpatizáns indulók is.

A bányászoknak – mondták a Zsúrpubinak többen is – két dologból lett elegük: abból, hogy a központi pártirodából akarnak nekik diktálni, s abból, hogy tudomásuk szerint az állami Vértesi Erőmű (VÉRT) nem akarja kifizetni a bányakárokat, s azoknak a családoknak kellene pereskedni és szakértőket fogadni, amelyeknek reped a házuk fala, törnek el a gázvezetékeik.

Előzmények:

Már a Parlamentben is a pusztavámi ügyel foglalkoznak

 

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.