Vége a látogatási tilalomnak

Vége a látogatási tilalomnak

Az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma az utóbbi hetekben folyamatosan csökkent, a megyei influenzajárvány a 14. héten befejeződött. A megyében minden egészségügyi intézmény látogatható, feloldották a látogatási tilalmat a Szent György Kórházban is.

Székesfehérvár a legjobbak között

Székesfehérvár a legjobbak között

Elkészült a Financial Times csoporthoz tartozó fDi Magazine kétévente kiadott „European Cities and Regions of the Future\\\" melléklete. Ebbe Budapest és a közép-magyarországi régió mellett Székesfehérvár, Debrecen és Kecskemét is bekerült. (fehervar.hu/hipa.hu - fotó: Denso)

Félbeszakadt a fehérvári közgyűlés

Robbanás a városházán

Kisebb erejű robbanás történt és füst keletkezett Székesfehérváron, a polgármesteri hivatal épületének pincéjében december 1-jén. A felderítés adatai szerint a föld alatt futó vezetékekben keletkezett elektromos robbanás és kisebb tűz Székesfehérváron, a polgármesteri hivatal épületénél.

MTI Fotó: Mónus Márton

A műszaki mentést és felderítést végző helyi hivatásos tűzoltók, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint az áramszolgáltató szakemberei az elsődleges helyszíni vizsgálatok alapján megállapították, hogy a hivatal két épületét elválasztó utca alatt futó kábelekben keletkezett elektromos robbanás és kisebb tűz. A légnyomás és a füst a csővezetéken át jutott el a polgármesteri hivatalba. A káreset keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás során tárja fel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínen beavatkozó tűzoltók átvizsgálták és átszellőztették a füsttel telítődött helyiségeket. A tűzoltók kiérkezése előtt 280 embert hagyta el a polgármesteri hivatal épületét, az eset során senki nem sérült meg – jelentette a megyei katasztrófavédelmi szervezet.

9 órakor Székesfehérvár polgármestere a Vörösmarty Rádió élő adásában arról tájékoztatta a hallgatókat, hogy a közgyűlést egy másik épületben folytatják.

 

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.