Vége a látogatási tilalomnak

Vége a látogatási tilalomnak

Az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma az utóbbi hetekben folyamatosan csökkent, a megyei influenzajárvány a 14. héten befejeződött. A megyében minden egészségügyi intézmény látogatható, feloldották a látogatási tilalmat a Szent György Kórházban is.

Székesfehérvár a legjobbak között

Székesfehérvár a legjobbak között

Elkészült a Financial Times csoporthoz tartozó fDi Magazine kétévente kiadott „European Cities and Regions of the Future\\\" melléklete. Ebbe Budapest és a közép-magyarországi régió mellett Székesfehérvár, Debrecen és Kecskemét is bekerült. (fehervar.hu/hipa.hu - fotó: Denso)

Felmentették a buszsofőrt

Nem jogerős.

(Dr. Szabó Zoltán) Bizonyítottság hiánya miatt mentette fel a Székesfehérvári Járásbíróság a vád alól a buszsofőrt a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult büntetőügyben.


Az ítélet szerint az autóbuszvezető férfi 2015. október 25-én egy helyi járatos buszt vezetett Fehérváron, és a járművön utazott a később tragikus körülmények között elhunyt 81 éves asszony is.

A sofőr a Sóstói temető megállónál megállt, és kinyitotta a távműködtetésű ajtókat. Ekkor egy utas az autóbusz első ajtaján felszállt, az asszony pedig a harmadik ajtón leszállt. A Székesfehérvári Törvényszék sajtóosztályától megtudtuk: a lefolytatott bizonyítási eljárás alapján nem lehetett megállapítani az asszony leszállás utáni mozgását, csak azt lehetett rögzíteni, hogy tisztázatlan körülmények között a busz és a járdaszegély közé esett. A busz elindult a megállóból, közben az idős nőt elsodorta, majd folytatta útját. Az áldozat a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen az életét vesztette.

A bíróság álláspontja szerint a büntetőeljárás során beszerzett bizonyítékok alapján nem zárható ki az, hogy a sértett a leszállást követően az autóbusztól biztonságos távolságra eltávolodott, majd újra visszament a járműhöz, ezt azonban a buszvezető már nem észlelte. Erre figyelemmel a bíróság a vádlottat az ellene emelt vád alól bizonyítottság hiányában felmentette.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, azt a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész azonban a vádlott bűnösségének megállapítása és büntetés kiszabása érdekében fellebbezést jelentett be.

Share Button