Premier a Vörösmarty Színház

Premier a Vörösmarty Színház

Szabó Magda Régimódi történet című darabját állította színre a fehérvári Vörösmarty Színház. Az első előadás február 10-én volt.

Gondolatok a Magyarországon elismert nemzetközi védelemben részesített személyek nyaraltatása kapcsán

Üzenet egy Manninger Jenőnek!

Nyílt levélben fordult a háború borzalmai elől menekült, már nemzetközi védelmi státuszban részesített családoknak  nyaralása ellen fröcsögő fideszes országgyűlési képviselőhöz Nagy Viktor, menedékjogi szakjogász. Az Ausztriában dolgozó dunaújvárosi szakértő arra hívja fel a szalagátvágásain kívül másról nem ismert politikust, hogy e családok jogállami kereteken belül pont azonos jogokkal rendelkeznek, mint a kormánypárti mamelukok.

Gondolatok a Magyarországon elismert nemzetközi védelemben részesített személyek nyaraltatása kapcsán  – üzenet Manninger Jenőnek (Fidesz)

Az utóbbi napok egyik vezető kormánymédia híre, hogy egy magyarországi civil szervezet Magyarország által már nemzetközi védelmi státuszban részesített családoknak biztosítana ingyenes nyaralási lehetőséget. A nyaralás tervezett helyszíneként szolgáló Zalavár illetékes országgyűlési képviselője nyilvános Facebook posztjában kijelentette, hogy minden lehetséges eszközzel meg kívánja akadályozni ezt. Név szerint szeretnem illetni ezen kimagasló műveltségről és szociális érzékenységről tanúbizonyságot tevő államférfit –  Manninger Jenő országgyűlési képviselő „úrról” van szó.

Kettő dolgot üzennek Önnek így ismeretlenül is, kedves Manninger Jenő!

  •   Az egyik, hogy – mint az a sajtóból is kiderült – a nyaraltatás alanyai oltalmazotti státusszal rendelkeznek Magyarországon.
  • Ez azt jelenti, hogy olyan legális tartózkodási jogcímmel – hiszen bármely nemzetközi védelmi státusz, legyen az menekült, oltalmazott vagy befogadott tartózkodási jogcímet generál Magyarországon – rendelkező emberekről beszélünk, akik immáron a jogállami kereteken belül azonos jogokkal rendelkeznek, mint Ön, vagy adott esetben jómagam. Jogászként tehát nagyon kíváncsian várom, hogy mit kíván tenni ezen emberek nyaralásának megakadályozása érdekében, annál is inkább, mert ha jól értesültem, a nyaralás egy magánszemély magántulajdonban álló ingatlanan történne.
  • A másikat mint magyar állampolgár üzenem.
  • Szégyenletesnek tartom, hogy országgyűlési képviselőként és láthatóan a kormánypropaganda szócsöveként olyan üldözés elöl menekülő egyének és családok ellen szít gyűlöletpropagandát, akik adott esetben több éven keresztül menekültek több ezer, sőt egyes esetekben több tízezer kilométert megtéve és az életüket kockáztatva, hogy biztonságra és nyugalomra találjanak – adott esetben akár Magyarországon is. Hogy kevésbé tájékozott polgártársainkat megtévesztve ellenségképet generál belőlük. Azokból az emberekből, akik ugyanolyanok mint akar Ön, vagy én. Ja nem, talán Öntől eltérő gondolkodásúak.

Ezúton is üdvözletemet küldöm kedves Manninger úr! Remélem azért jól tud aludni.

 

Üdvözlettel,

dr. Nagy Viktor
menedékjogi szakjogász

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.