Elment az Ozora fesztivál alapítója

Elment az Ozora fesztivál alapítója

Szombaton váratlanul elhunyt Zimányi Dániel, a Fejér megyei Dádpusztán rendezett Ozora Fesztivál alapítója. Halálhírét a fesztivál Facebook-oldalán jelentették be a szervezők.

Székesfehérvár a legjobbak között

Székesfehérvár a legjobbak között

Elkészült a Financial Times csoporthoz tartozó fDi Magazine kétévente kiadott „European Cities and Regions of the Future\" melléklete. Ebbe Budapest és a közép-magyarországi régió mellett Székesfehérvár, Debrecen és Kecskemét is bekerült. (fehervar.hu/hipa.hu - fotó: Denso)

Itt nem érvényes a véleménynyilvánítás szabadsága?

Itt nem érvényes a véleménynyilvánítás szabadsága?

Az Alba pláza előtt plakátkiállítást rendezett a helyi Fidelitas az ellenzéki politikusok képeivel. Ezekre a Momentum aktivistái olyan felíratokat fújtak fel, hogy „Kósa”, „Ugye Elios még?”, a polgármestertől kérdezve, hogy „Ehhez adod a neved, Cser?”. (24.hu)

Nyolcmillió nemzetáruló: osztály, vigyázz!

Nyolcmillió nemzetáruló: osztály, vigyázz!

Lemondott a miniszterelnök, mert állami pénzből, részrehajlóan folytatta le egy népszavazás kampányát. Ja, Szlovéniában – csodálkozott rá a helyzetre Boda kapitány.

Csak az igazat írta – soha nem állt be propagandistának

Csak az igazat írta – soha nem állt be propagandistának

Március 14-én a Vörösmarty Színház kávézójában adták át a Penna Regia-díjat. Születésének 115. és halálának 55. évfordulóján Skorka Károly székesfehérvári újságírónak ítélte oda posztumusz a díjat a közgyűlés. Az elismerést lánya, Skorka Éva vette át.

Halálra szurkálta

Előzetesbe került!

Szabó Zoltán – Egy bicskei férfi többször megszúrta szállásadóját, aki belehalt a sérüléseibe. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés és kifosztás bűntette miatt folytat nyomozást az ügyben.

Megállapították, hogy a gyanúsított idén március 3-án a késő esti órákban Bicskén, egy hétvégi házban szállásadójával italozott, amikor szóváltásba keveredtek egymással és dulakodni kezdtek. A férfi egy késsel a gyanúsított több alkalommal a felsőtestén és a fején megszúrta a sértettet, aki belehalt sérüléseibe. Ezután az áldozat pénztárcáját – melyben 10 ezer forint volt – magához vette, majd távozott az ingatlanból.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A kényszerintézkedés oka az volt, hogy a bíróság álláspontja szerint alaposan feltehető, hogy a büntetett előéletű, hajléktalan gyanúsított – aki ellen jelenleg is több büntetőeljárás folyik – szabadlábon maradva megszökne vagy elrejtőzne, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzést a gyanúsított, védője és az ügyész is tudomásul vették, így az jogerős.

Share Button