Iskolázatlanság, szegénység, börtön

Iskolázatlanság, szegénység, börtön

Húsz éve nem volt ilyen kevés a főiskolás és egyetemista. A 2017/18-as tanévben 3700-zal kevesebben jártak főiskolára vagy egyetemre, mint az előzőben... Megjelent a Nyomtassteis! 24. száma!

Három másodpercen múlt, hogy nem vágott agyon

Omlás a Gagarin téren

Hónapok óta okoz félelmet és fejtörést (szerencsére eddig nem szó szerint) a környéken lakóknak, ugyanakkor megoldhatatlan feladatot azoknak, akiknek a megoldáson kéne ügyködni – hűséges olvasó-helyzetjelentőnket kis híján agyoncsapta a leomló kőtábla a dunaújvárosi Gagarin tér egyik árkádjánál kedden. Mi jöhet még? – teszi fel a kérdést partnerünk, a Castellum.do.

Visszatérő téma a Vészhelyzet Dunaújváros (VéD) Facebook-csoport hasábjain, hogy hónapok óta kint a figyelmeztetés, de senki és semmit sem tesz azért, hogy megoldódjon a környéken élők gondja a Gagarin tér árkádjainál. A bajság, nagyon röviden: elöregedett a vakolat, egyre-másra engednek el és

engedelmeskednek a gravitáció törvényének

az árkádok súlyos kőlapjai. A súlyos kőtáblák túlzás nélkül életveszélyt jelentenek – ehhez képest az önkormányzat egyelőre beérte egy figyelmeztetéssel, valamint – dunaújvárosikum! – az átjárón történő átjárás tiltásával.

Ne tessenek nevetni: a napokban csaknem tragédia történt a Gagarin tér 17. alatti címen lévő árkád dunasori oldalán – a szó régi hűséges olvasónké; Környei Ancsi az eset főszereplőjeként előbb a VéD-en osztotta meg élményeit, majd kérdéseinkre is válaszolt, ráadásul összeállításunk fotóanyagával is segítette munkánkat. Helyzetjelentőnk éppen ebédet vitt az egyik megrendelőnek kedden 11 óra körül, amikor bekövetkezett a bajság:

– Három másodpercen múlt, hogy nem vágott agyon a leomló kőtábla az átjárónál. Hatalmas robajjal zuhant a földre, ripityára tört, a fotókon is jól látszik, hogy nem csak egy kis darabról, hanem egy

súlyos, nagy kőlapról van szó

– nagyon meg is ijedtem. A helyszínen kitették ugyan, hogy tilos az átjárás, de az ebédet valahogy csak föl kell juttatnom a megrendelőnek.

A helyzet abszurd és veszélyes és egyelőre nyoma sincs annak, hogy bárki bármit is tenne a necces állapot megoldása érdekében – adott róla hírt a Castellum.do.

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.