Elment az Ozora fesztivál alapítója

Elment az Ozora fesztivál alapítója

Szombaton váratlanul elhunyt Zimányi Dániel, a Fejér megyei Dádpusztán rendezett Ozora Fesztivál alapítója. Halálhírét a fesztivál Facebook-oldalán jelentették be a szervezők.

Székesfehérvár a legjobbak között

Székesfehérvár a legjobbak között

Elkészült a Financial Times csoporthoz tartozó fDi Magazine kétévente kiadott „European Cities and Regions of the Future\" melléklete. Ebbe Budapest és a közép-magyarországi régió mellett Székesfehérvár, Debrecen és Kecskemét is bekerült. (fehervar.hu/hipa.hu - fotó: Denso)

Itt nem érvényes a véleménynyilvánítás szabadsága?

Itt nem érvényes a véleménynyilvánítás szabadsága?

Az Alba pláza előtt plakátkiállítást rendezett a helyi Fidelitas az ellenzéki politikusok képeivel. Ezekre a Momentum aktivistái olyan felíratokat fújtak fel, hogy „Kósa”, „Ugye Elios még?”, a polgármestertől kérdezve, hogy „Ehhez adod a neved, Cser?”. (24.hu)

Nyolcmillió nemzetáruló: osztály, vigyázz!

Nyolcmillió nemzetáruló: osztály, vigyázz!

Lemondott a miniszterelnök, mert állami pénzből, részrehajlóan folytatta le egy népszavazás kampányát. Ja, Szlovéniában – csodálkozott rá a helyzetre Boda kapitány.

Csak az igazat írta – soha nem állt be propagandistának

Csak az igazat írta – soha nem állt be propagandistának

Március 14-én a Vörösmarty Színház kávézójában adták át a Penna Regia-díjat. Születésének 115. és halálának 55. évfordulóján Skorka Károly székesfehérvári újságírónak ítélte oda posztumusz a díjat a közgyűlés. Az elismerést lánya, Skorka Éva vette át.

Három másodpercen múlt, hogy nem vágott agyon

Omlás a Gagarin téren

Hónapok óta okoz félelmet és fejtörést (szerencsére eddig nem szó szerint) a környéken lakóknak, ugyanakkor megoldhatatlan feladatot azoknak, akiknek a megoldáson kéne ügyködni – hűséges olvasó-helyzetjelentőnket kis híján agyoncsapta a leomló kőtábla a dunaújvárosi Gagarin tér egyik árkádjánál kedden. Mi jöhet még? – teszi fel a kérdést partnerünk, a Castellum.do.

Visszatérő téma a Vészhelyzet Dunaújváros (VéD) Facebook-csoport hasábjain, hogy hónapok óta kint a figyelmeztetés, de senki és semmit sem tesz azért, hogy megoldódjon a környéken élők gondja a Gagarin tér árkádjainál. A bajság, nagyon röviden: elöregedett a vakolat, egyre-másra engednek el és

engedelmeskednek a gravitáció törvényének

az árkádok súlyos kőlapjai. A súlyos kőtáblák túlzás nélkül életveszélyt jelentenek – ehhez képest az önkormányzat egyelőre beérte egy figyelmeztetéssel, valamint – dunaújvárosikum! – az átjárón történő átjárás tiltásával.

Ne tessenek nevetni: a napokban csaknem tragédia történt a Gagarin tér 17. alatti címen lévő árkád dunasori oldalán – a szó régi hűséges olvasónké; Környei Ancsi az eset főszereplőjeként előbb a VéD-en osztotta meg élményeit, majd kérdéseinkre is válaszolt, ráadásul összeállításunk fotóanyagával is segítette munkánkat. Helyzetjelentőnk éppen ebédet vitt az egyik megrendelőnek kedden 11 óra körül, amikor bekövetkezett a bajság:

– Három másodpercen múlt, hogy nem vágott agyon a leomló kőtábla az átjárónál. Hatalmas robajjal zuhant a földre, ripityára tört, a fotókon is jól látszik, hogy nem csak egy kis darabról, hanem egy

súlyos, nagy kőlapról van szó

– nagyon meg is ijedtem. A helyszínen kitették ugyan, hogy tilos az átjárás, de az ebédet valahogy csak föl kell juttatnom a megrendelőnek.

A helyzet abszurd és veszélyes és egyelőre nyoma sincs annak, hogy bárki bármit is tenne a necces állapot megoldása érdekében – adott róla hírt a Castellum.do.

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.