Premier a Vörösmarty Színház

Premier a Vörösmarty Színház

Szabó Magda Régimódi történet című darabját állította színre a fehérvári Vörösmarty Színház. Az első előadás február 10-én volt.

Házias és fitnessz?

Rá se ismerni a régi Vadászkürtre.

Sokat gondolkodtam, hogy egyáltalán nekikezdjek vagy sem, hiszen ízlések és pofonok… –  tartja a mondás. Meggyőztem magam, mivel gyorséttermekben volt már pozitív és negatív csalódásom is. Tiszta lappal indulok és nem abból merítek, ahol már voltam régebben, hanem minden héten máshol fogom elfogyasztani az ebédemet.

Az első hely ahol a hétvégén ebédeltem, a Hunter étterem. A volt Vadászkürt helyén található a Berényi út. 1. szám alatt. Kissé féltem, mert a nagy múltú hely mára már talán megkopott. Ki ne lépett volna be régen, nagyon régen erre a helyre a fehérváriak közül? Azóta az épület külseje és belső tere is teljesen fel lett újítva, aki belép fel sem ismeri. A bejáratnál kedvesen fogadtak és megkérdezték jártam-e már náluk? kedvesek elmagyarázták , hogyan is tudok náluk vendégeskedni. Az étterem 11-től 16 óráig korlátlan fogyasztásban működik, önkiszolgáló jelleggel. Mindenki saját maga szervírozza az ételeket.

Három levesből lehet választani és akár mind a hármat meg lehet kóstolni. Én a gulyáslevest választottam. Kis csészébe szedtem magamnak, mert utána még várt rám a több mint tíz fajta főétel és a köret, a desszert és a savanyúság. A leves tele volt hússal és zöldségekkel. Nagyon ízletes és házias volt. A második fogásban mindegyik köretből szedtem egy kicsit magamnak és a húsokkal sem szégyenlősködtem. Azt az elvet követtem, hogy mindent meg fogok kóstolni, persze kiderült, hogy ez egy reménytelen próbálkozás. Mindent nem lehet végigpróbálni.

Akkora bendőm nincsen!

A jól bevált rántott hússal kezdtem és folytattam egy kis Dubarry csirkemellel. Aztán persze bele kellett kóstolnom a cigánypecsenyébe is és a sült csülök sem hagyott hidegen. Reménykedtem benne, hogy valami hibát tudok találni –  bár az ár érték aránynál már tudtam, hogy ez is lehetetlen küldetés. Hétköznap 1290 Ft egy korlátlan étkezés,  hétvégén pedig csak egy százassal több. Számításba kell venni, hogy a nagy választékból egy üdítő vagy bármilyen ital – kávé, sör és sorolhatnám még – fogyasztása kötelező. De ennek költsége ugyancsak kicsi.

Amennyiben pedig nem akarjuk magunkat degeszre enni, akkor három menü-összeállításból választhatunk még ennél is olcsóbban. Az elvitelnél sem esnek kétségbe a hely mosolygós felszolgálói és már adják is az általunk választott ételkombinációt. Az ételek inkább háziasak voltak és ízletesek , mintsem menzás jellegűek . Minden egyes nap van egy fittnes étel választék is. Ezen a napon a tonhalas rizs volt ilyen, ami teljesen új megvilágításba helyezte a fittness ételekről alkotott véleményemet.

Azt hiszem ez lesz itt a kedvencem, mert biztos, hogy sokszor be fogok még ide látogatni. A desszertre már nem maradt hely, pedig a mákos guba nagyon csábított – de tényleg nem ment. Találkozunk legközelebb, ugyanitt.

(Lecsó)

Share Button
Name:
Email:
3 + 1 = ?
Subject:
Message: