Elment az Ozora fesztivál alapítója

Elment az Ozora fesztivál alapítója

Szombaton váratlanul elhunyt Zimányi Dániel, a Fejér megyei Dádpusztán rendezett Ozora Fesztivál alapítója. Halálhírét a fesztivál Facebook-oldalán jelentették be a szervezők.

Székesfehérvár a legjobbak között

Székesfehérvár a legjobbak között

Elkészült a Financial Times csoporthoz tartozó fDi Magazine kétévente kiadott „European Cities and Regions of the Future\" melléklete. Ebbe Budapest és a közép-magyarországi régió mellett Székesfehérvár, Debrecen és Kecskemét is bekerült. (fehervar.hu/hipa.hu - fotó: Denso)

Itt nem érvényes a véleménynyilvánítás szabadsága?

Itt nem érvényes a véleménynyilvánítás szabadsága?

Az Alba pláza előtt plakátkiállítást rendezett a helyi Fidelitas az ellenzéki politikusok képeivel. Ezekre a Momentum aktivistái olyan felíratokat fújtak fel, hogy „Kósa”, „Ugye Elios még?”, a polgármestertől kérdezve, hogy „Ehhez adod a neved, Cser?”. (24.hu)

Nyolcmillió nemzetáruló: osztály, vigyázz!

Nyolcmillió nemzetáruló: osztály, vigyázz!

Lemondott a miniszterelnök, mert állami pénzből, részrehajlóan folytatta le egy népszavazás kampányát. Ja, Szlovéniában – csodálkozott rá a helyzetre Boda kapitány.

Csak az igazat írta – soha nem állt be propagandistának

Csak az igazat írta – soha nem állt be propagandistának

Március 14-én a Vörösmarty Színház kávézójában adták át a Penna Regia-díjat. Születésének 115. és halálának 55. évfordulóján Skorka Károly székesfehérvári újságírónak ítélte oda posztumusz a díjat a közgyűlés. Az elismerést lánya, Skorka Éva vette át.

Holttest nincs, ítélet van

Meghökkentő!

Szabó Zoltán írása. A holttest nem került elő, ám a Székesfehérvári Törvényszék bűnösnek mondta ki a vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében. Ezért őt 15 év, fegyház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte — tudtuk meg a törvényszék sajtóosztályától.

Az ítéletben megfogalmazottak szerint a rossz anyagi körülmények között élő férfi kutyatenyésztés és kereskedés során ismerte meg az asszonyt, aki segítségét kérte a férjétől való különköltözésben. Ezután a nő tartózkodási helyét a hozzátartozói már nem ismerték. Az asszony jó viszonyt ápolt a vádlottal, aki rendszeresen segítette őt a mindennapi életében. A férfi megismerte a nő anyagi helyzetét, bankkártyájának helyét és PIN kódját is.

A vádlott 2010. május közepén határozta el, hogy a sértettet az életbiztosítása után járó összeg, valamint a nyugdíja megszerzése érdekében megöli, ennek módját is eltervezte. A május 18-ról 19-re virradó éjszaka a bejárati ajtó kifeszítésével bement a nő házába. Ott a nála levő 5-7 cm átmérőjű, botszerű tárggyal az ágyban alvó sértettet a fején addig ütlegelte, míg az bele nem halt sérüléseibe. Ezután a sértettet ágytakaróba csavarta, majd elvitte. A holttest és a bántalmazáshoz használt eszköz eddig nem került elő. A tettes a helyszínen magához vette a sértett bankkártyáját, telefonját, a házban talált készpénzt, és a bankkártyával a sértett bankszámlájáról az összes pénzt, 165 ezer forintot levette.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban téves jogi minősítés miatt, a büntetés enyhítését célozva jelentettek be fellebbezést.

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.