Elment az Ozora fesztivál alapítója

Elment az Ozora fesztivál alapítója

Szombaton váratlanul elhunyt Zimányi Dániel, a Fejér megyei Dádpusztán rendezett Ozora Fesztivál alapítója. Halálhírét a fesztivál Facebook-oldalán jelentették be a szervezők.

Székesfehérvár a legjobbak között

Székesfehérvár a legjobbak között

Elkészült a Financial Times csoporthoz tartozó fDi Magazine kétévente kiadott „European Cities and Regions of the Future\" melléklete. Ebbe Budapest és a közép-magyarországi régió mellett Székesfehérvár, Debrecen és Kecskemét is bekerült. (fehervar.hu/hipa.hu - fotó: Denso)

Itt nem érvényes a véleménynyilvánítás szabadsága?

Itt nem érvényes a véleménynyilvánítás szabadsága?

Az Alba pláza előtt plakátkiállítást rendezett a helyi Fidelitas az ellenzéki politikusok képeivel. Ezekre a Momentum aktivistái olyan felíratokat fújtak fel, hogy „Kósa”, „Ugye Elios még?”, a polgármestertől kérdezve, hogy „Ehhez adod a neved, Cser?”. (24.hu)

Nyolcmillió nemzetáruló: osztály, vigyázz!

Nyolcmillió nemzetáruló: osztály, vigyázz!

Lemondott a miniszterelnök, mert állami pénzből, részrehajlóan folytatta le egy népszavazás kampányát. Ja, Szlovéniában – csodálkozott rá a helyzetre Boda kapitány.

Csak az igazat írta – soha nem állt be propagandistának

Csak az igazat írta – soha nem állt be propagandistának

Március 14-én a Vörösmarty Színház kávézójában adták át a Penna Regia-díjat. Születésének 115. és halálának 55. évfordulóján Skorka Károly székesfehérvári újságírónak ítélte oda posztumusz a díjat a közgyűlés. Az elismerést lánya, Skorka Éva vette át.

Ismét a Szalki-szigeten a Rockmaraton

Maradnak!

A Rockmaraton helyszíne 2018-ban is Dunaújváros, a jelesül bevált Szalki-sziget lesz – a remek hírt a fesztivál hivatalos facebook-oldalán tették közzé. Yeaaahh! – adta hírül  a castellum.do.

Oké, oké, állt a zászló, szentigaz, hogy mást ne mondjak, én is belengettem a folytatás opcióját a nyári bulicunamit követő értékelés után, de immár biztos – jövőre is Dunaújvárosban lesz a Rockmaraton!

A hírt az ország egyik meghatározó tematikus fesztiváljának szervezői publikálták face-felületükön ma – itt a címszavas híradás:

  • “Örömmel jelentjük, hogy sikerült egyeztetnünk a dunaújvárosi városvezetéssel és 2018-ban is a Szalki-sziget ad otthont a Rockmaratonnak!”

Az összegzésből az is kiderül, hogy a korábi tervekhez híven a 2018-as, sorrendben immár negyedik Rockmaratont július 9-14. között rendezik a Szalki-szigeten. Érdekes adalék, hogy bár a pontos helyszínt illetően akadtak kérdőjelek – ezekből varázsolt felkiáltót a mai bejelentés –, de a jegyértékesítés már hetekel ezelőtt megkezdődött, ráadásul napvilágot látott az első tervezet is a fellépők névsoráról. A jókedv garantált!

Ehhez még egy tényező: a program szervezői egészen október 20-ig várják a javaslatokat arra, hogy a közönség kit látna szívesen a maratoni színpadokon!

(Forrás és flyer: Rockmaraton-facebook; fotó: Castelum.do archív – Danó Dóra felvételei)

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.