Vége a látogatási tilalomnak

Vége a látogatási tilalomnak

Az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma az utóbbi hetekben folyamatosan csökkent, a megyei influenzajárvány a 14. héten befejeződött. A megyében minden egészségügyi intézmény látogatható, feloldották a látogatási tilalmat a Szent György Kórházban is.

Székesfehérvár a legjobbak között

Székesfehérvár a legjobbak között

Elkészült a Financial Times csoporthoz tartozó fDi Magazine kétévente kiadott „European Cities and Regions of the Future\\\" melléklete. Ebbe Budapest és a közép-magyarországi régió mellett Székesfehérvár, Debrecen és Kecskemét is bekerült. (fehervar.hu/hipa.hu - fotó: Denso)

Matuz János művészeti intendáns kapta a Pro Theatro díjat

Gratulálunk!

Szeptember 16-án, szombaton adták át a Vörösmarty Színházban a Pro Theatro díjat: az elismerését idén Matuz János művészeti intendáns kapta a fiatalokat megszólító érzékenyítő színházi programjának, a tehetséggondozásban végzett munkájának és mindezek közösségépítő szerepének elismeréseként.

 Az ünnepélyes díjátadóra a színházban került sor. 

Az író, rendező, fordító, forgatókönyvíró, dramaturg és rendező öt évvel ezelőtt Szikora János igazgatóval együtt érkezett Székesfehérvárra, azóta művészeti intendánsa a Vörösmarty Színháznak. Nevéhez fűződnek a Székesfehérvári Királyi Napokhoz kapcsolódó Koronázási Szertartásjátékok dramaturgiái, a március 15-höz kapcsolódó Együtt verő szíveink, majd az Őrzők című, és az ’56-os Tiszta szívvel és a Magyar Advent című, fiatalokkal megvalósított ünnepi előadások. A Floralián a megújult Gorsium színpadát is az ő darabjai avatták, a Jómadarak, idén pedig a Békétlenek című alvilági komédia. Az irányításával 2017 márciusában a Lúdas Matyi című zenés mesejátékot adta elő mintegy 350 székesfehérvári és Fejér megyei diák a Vörösmarty Színházban. Az Atlantisz Program produkcióit követően a Pelikán Kamaraszínházban fiatalokkal rendezte meg a János vitézt és a Tündérhont, rámutatva, hogy a diákokkal profi körülmények között érvényesen meg lehet szólaltatni klasszikus irodalmi alkotásokat. A Versünnep döntőseinek egyik állandó mentoraként is részt vesz a tehetséggondozásban.


Az elismerést Cser-Palkovics András polgármester adta át.

Az este A Pál utcai fiúk premierjével folytatódott. A zenés darabot Keszég László rendezte, a főbb szerepekben Sághy Tamás és Juhász Illés, a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadikos zenés színészosztályából többek között Fekete Gábor, Hajdu Péter István és Brasch Bence látható, de több székesfehérvári, környékbeli fiatal is színpadra lépett.

(Forrás: Önkormányzati Kommunikációs Központ/Székesfehérvár)

 

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.