Vége a látogatási tilalomnak

Vége a látogatási tilalomnak

Az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma az utóbbi hetekben folyamatosan csökkent, a megyei influenzajárvány a 14. héten befejeződött. A megyében minden egészségügyi intézmény látogatható, feloldották a látogatási tilalmat a Szent György Kórházban is.

Székesfehérvár a legjobbak között

Székesfehérvár a legjobbak között

Elkészült a Financial Times csoporthoz tartozó fDi Magazine kétévente kiadott „European Cities and Regions of the Future\\\" melléklete. Ebbe Budapest és a közép-magyarországi régió mellett Székesfehérvár, Debrecen és Kecskemét is bekerült. (fehervar.hu/hipa.hu - fotó: Denso)

Ne kaphasson teret az antiszemita kampány – kéri az ismert jogász

Ezt itt ne!

Nyílt levélben kéri Galambos Dénes országgyűlési képviselőt egy dunaújvárosi jogász, hogy a városban ne hecceljenek a zsidók ellen. Nagy Viktor, aki a Helsinki Bizottság menekültügyi szakértőjeként és a Diakonie osztrák segélyszervezet jogászaként dolgozik, a húszas-harmincas évek kísértetiesen hasonló propaganda-kampányainak szörnyű következményeire figyelmeztet.

Nyílt levél

Dr. Galambos Dénes úr részére

Országgyűlési Képviselő

Tisztelt Országgyűlési Képviselő úr!

   A Rácalmási Izraelita Temető gondnokaként, a reményeim szerint közöttünk meglévő kölcsönös tisztelet jegyeben fordulok Önhöz az alábbi kéréssel.

   A napokban indult plakát és médiakampány nagyon sokunkban rossz emlékeket ébreszt. A kormány által generált gyűlölethullám középpontjában Soros György, közismerten magyarországi zsidó családból származó ember áll, akit a lebutított plakátok, reklámok és videóüzenetek „gonosz, cionista amerikai multimilliárdosként”, egy „meg nem nevezett háttérhatalom irányítójaként” jelenítenek meg.

   Számomra különösen sajnálatos, hogy a Soros Györgyöt célponttá tevő kampány zsidóellenes képzettársításokat indított el, függetlenül attól, hogy a kampánynak volt, illetve van e ilyen szándéka.

  Jogász kollégaként nem szükséges Önt emlékeztetnem arra, hogy a húszas-harmincas évek propaganda kampányainak központi figurája szinten egy gonosz, spekuláns, nemzetellenes zsidó pénzember volt, aki az akkori média szinte minden területén megjelent. A következmények vezettek a magyarországi zsidóság legnagyobb tragédiájához.

   Meggyőződésem az is, hogy az Ön emberi értékrendje homlokegyenest ellentétes a kampány által kiváltott reakciókkal. Így kérem Önt, hogy választókörzetében, különös tekintettel Dunaújvárosban, illetve a városi médiákban ez a kampány ne kaphasson teret.

Munkájához további sok sikert kívánok!

Tisztelettel,

Dr. Nagy Viktor

(Korábban együtt –  a rácalmási zsidó temetőben. Balról Galambos Dénes, jobbról Nagy Viktor)

Share Button

2 Responses to Ne kaphasson teret az antiszemita kampány – kéri az ismert jogász

 1. lokalpatriota szerint:

  Kedves Viktor!
  Bátorkodom,hogy felhívjam kedves figyelmedet,hogy az antiszemitizmust éppen annak folyamatos hangoztatásával, a hozzáillő és hozzáilleszthető szavak kombinációjával éppen azok az emberek akiknek ez beleillik és bele is akarják illeszteni, tartják fenn! Annak pedig azért mégis,ha valaki lettlégyen az magyar is és ahhoz a csoporthoz tartozik is,lehetnek, és vannak is olyan tulajdonságai, amely más magyar emberben kárt tesznek,illetve okoznak, joga legyen ez ellen szót emelni, esetleg akár plakát, vagy más kölési formában is.., jelen esetben. Nem a tisztességes, akarom mondani bármely ember méltóságát lehet megkérdőjelezni, hanem annak aki ezért már lassan a végkifejlet felé haladva, más népek millóinak okoz kárt magatartásával.., mert jelenleg ez történik. Persze empatikusnak lenni szép dolog, de sokkal okosabb ha a dolgok mögé élő emberek millióira is tudunk gondolni.. Ám egy valami ami nagyon fontos, ha nem a legfontosabb,hogy kiálljunk olyanért ami egyszer egy földrészt tehet örökre tönkre,nyomoríthat meg, ami itt most zajlik, bele, le,föl,és még ki tudja milyen összefüggéseket gyártva, hogy ki.., most nem szűkebb pátriárkádról is szól a történet.. Kérlek kicsit légy már ne annyira megalkuvó…

 2. Lőwy Vera szerint:

  Kedves Viktor!
  Nyílt leveled minden szavával egyet értek! Szívemből szóltál! Szerintem is “olaj a tűzre” a plakátok kihelyezése! Sajnos a történelem már bizonyította, hogy az ilyen “hangulatkeltések” hová vezetnek!
  A válasz-levéltől pedig égnek állt a hajam!Sajnos a legtöbb képviselő a nagy vezír szavát követi vakon és nem a nép, “az istenadta nép”-ét!
  Üdvözlettel. Vera

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.