Elment az Ozora fesztivál alapítója

Elment az Ozora fesztivál alapítója

Szombaton váratlanul elhunyt Zimányi Dániel, a Fejér megyei Dádpusztán rendezett Ozora Fesztivál alapítója. Halálhírét a fesztivál Facebook-oldalán jelentették be a szervezők.

Székesfehérvár a legjobbak között

Székesfehérvár a legjobbak között

Elkészült a Financial Times csoporthoz tartozó fDi Magazine kétévente kiadott „European Cities and Regions of the Future\" melléklete. Ebbe Budapest és a közép-magyarországi régió mellett Székesfehérvár, Debrecen és Kecskemét is bekerült. (fehervar.hu/hipa.hu - fotó: Denso)

Itt nem érvényes a véleménynyilvánítás szabadsága?

Itt nem érvényes a véleménynyilvánítás szabadsága?

Az Alba pláza előtt plakátkiállítást rendezett a helyi Fidelitas az ellenzéki politikusok képeivel. Ezekre a Momentum aktivistái olyan felíratokat fújtak fel, hogy „Kósa”, „Ugye Elios még?”, a polgármestertől kérdezve, hogy „Ehhez adod a neved, Cser?”. (24.hu)

Nyolcmillió nemzetáruló: osztály, vigyázz!

Nyolcmillió nemzetáruló: osztály, vigyázz!

Lemondott a miniszterelnök, mert állami pénzből, részrehajlóan folytatta le egy népszavazás kampányát. Ja, Szlovéniában – csodálkozott rá a helyzetre Boda kapitány.

Csak az igazat írta – soha nem állt be propagandistának

Csak az igazat írta – soha nem állt be propagandistának

Március 14-én a Vörösmarty Színház kávézójában adták át a Penna Regia-díjat. Születésének 115. és halálának 55. évfordulóján Skorka Károly székesfehérvári újságírónak ítélte oda posztumusz a díjat a közgyűlés. Az elismerést lánya, Skorka Éva vette át.

Nem szabálysértés a járdafestés

Alapfokú jogi lecke fideszes házmestereknek.

Kegyetlenül feltörölte a padlót az önkormányzattal a Kaposvári Törvényszék a kétfarkúak járdafestési ügyében: kimondta, hogy nem történt rongálás, nincs szabálysértés! Erről a KAPOS-T adott hírt – ebből lentebb idézünk. Azt meg már mi mondjuk, hogy Fehérváron sem!

Csak röviden ismételnénk át a történteket: március 10-én késő este „érte tetten” egy rendőrjárőr a Damjanich utcában elmélyülten festegető fiatalokat a fent látható mű elkövetése közben. Igazoltatás, nyomozók, helyszínelés. Kérdésünkre a rendőrség akkor azt válaszolta, hogy nem indítanak eljárást. Később azonban kiderült, hogy az ügyészség felülbírálta a rendőrség döntését – nyilván érdekes szakmai indoklással tudnának szolgálni – és utasította a rendőrséget az eljárás lefolytatására.

A rendőrség ezt engedelmesen meg is tette, és a végterméket átadta a szabálysértési ügyben eljáró Kaposvári Járásbíróságnak. Ők viszont – és ennek jelentősége nagyobb, mint ami első pillantásra látszik – át-, illetve visszaadták az ügyet a kormányhivatal kaposvári járási hivatalának,

mert amit a feljelentő önkormányzat és az eljáró rendőrség-ügyészség rongálásnak tekintett, az bizony nem az. És ezt végre kimondta egy bíróság.

Az indoklás viszont mondhatni egészen megalázó, iskolás kioktatás, olyan, amilyet feltehetőleg a bíróságra beadott tényállás színvonala megkövetel:

 

A bíróság végzésének érdemi része és az indoklás: a szakértők nem igazolták a rongálás tényét, az fogalmilag kizárt, legfeljebb csak köztisztasági szabálysértéssel próbálkozhatnak. Landolás arcon, sokadik fejezet.

Ilyen csúnyán ritkán mossák fel a padlót hivatalos szervek egymással: a „rongálás szabálysértés megállapíthatósága kizárt”.

Ehhez megmozgattak két szakértőt, rengeteg méregdrága munkaórát a rendőrség, az ügyészség és a bíróság adófizetők által finanszírozott idejéből, s mindezt miért? Mert Szita Károly a fejébe vette, hogy „majd ő megmutatja ezeknek” – fogalmaz a KAPOS-T.

A rendőrség már a helyszínelés után, március 10-én este ugyanerre a következtetésre jutott. 

A portál szerint a városvezetésnek volt szüksége némi önigazolásra, jól jött volna egy kemény szabálysértési ügy, amely a bíróságon akár komolyabb következményekkel is járhat, és „fényesen igazolja”, hogy miért is volt szüksége Kaposvár városának a veszélyes „festékbűnözők” elleni fellépésre. Pont úgy, mint az az orbitális, primitív bunkóság is, hogy a Kétfarkú által a Bajcsy-Zsilinszky utcában gumiabroncsokba ültetett virágokat „környezetszennyezésre” hivatkozva eltávolították, míg a József Attila utcában ugyanezt a tevékenységet háborítatlanul űzhetik az ott lakók.

Jogegyenlőség és törvénytisztelet Szita Károly-módra.

Nos, most kapott egy újabb leckét a törvényt, jogot és igazságot szinte naponta lábbal tipró kaposvári városvezetés: nem számít rongálásnak a járdafestés, legfeljebb – fogalmaz, ha lehet ilyet mondani, ironikusan a bírósági végzés – köztisztasági szabálysértés ügyében járhat el az illetékes járási hivatal.

Forrás:

http://www.kapost.hu/torvenyszek-ketfarku-szabalysertes/

 

Share Button

Vélemény ehhez: Nem szabálysértés a járdafestés

  1. Kiss György szerint:

    Arrogancia, tiprás, a joggal való visszaélés magas fokra emelése. Az összes erkölcstelen (aránytalan) törvényüket meg kellene semmisíteni, és elkobozni az összes magánvagyonukat. dolgozzanak meg a két kezükkel a holnapjukért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.