Iskolázatlanság, szegénység, börtön

Iskolázatlanság, szegénység, börtön

Húsz éve nem volt ilyen kevés a főiskolás és egyetemista. A 2017/18-as tanévben 3700-zal kevesebben jártak főiskolára vagy egyetemre, mint az előzőben... Megjelent a Nyomtassteis! 24. száma!

Nem szabálysértés a járdafestés

Alapfokú jogi lecke fideszes házmestereknek.

Kegyetlenül feltörölte a padlót az önkormányzattal a Kaposvári Törvényszék a kétfarkúak járdafestési ügyében: kimondta, hogy nem történt rongálás, nincs szabálysértés! Erről a KAPOS-T adott hírt – ebből lentebb idézünk. Azt meg már mi mondjuk, hogy Fehérváron sem!

Csak röviden ismételnénk át a történteket: március 10-én késő este „érte tetten” egy rendőrjárőr a Damjanich utcában elmélyülten festegető fiatalokat a fent látható mű elkövetése közben. Igazoltatás, nyomozók, helyszínelés. Kérdésünkre a rendőrség akkor azt válaszolta, hogy nem indítanak eljárást. Később azonban kiderült, hogy az ügyészség felülbírálta a rendőrség döntését – nyilván érdekes szakmai indoklással tudnának szolgálni – és utasította a rendőrséget az eljárás lefolytatására.

A rendőrség ezt engedelmesen meg is tette, és a végterméket átadta a szabálysértési ügyben eljáró Kaposvári Járásbíróságnak. Ők viszont – és ennek jelentősége nagyobb, mint ami első pillantásra látszik – át-, illetve visszaadták az ügyet a kormányhivatal kaposvári járási hivatalának,

mert amit a feljelentő önkormányzat és az eljáró rendőrség-ügyészség rongálásnak tekintett, az bizony nem az. És ezt végre kimondta egy bíróság.

Az indoklás viszont mondhatni egészen megalázó, iskolás kioktatás, olyan, amilyet feltehetőleg a bíróságra beadott tényállás színvonala megkövetel:

 

A bíróság végzésének érdemi része és az indoklás: a szakértők nem igazolták a rongálás tényét, az fogalmilag kizárt, legfeljebb csak köztisztasági szabálysértéssel próbálkozhatnak. Landolás arcon, sokadik fejezet.

Ilyen csúnyán ritkán mossák fel a padlót hivatalos szervek egymással: a „rongálás szabálysértés megállapíthatósága kizárt”.

Ehhez megmozgattak két szakértőt, rengeteg méregdrága munkaórát a rendőrség, az ügyészség és a bíróság adófizetők által finanszírozott idejéből, s mindezt miért? Mert Szita Károly a fejébe vette, hogy „majd ő megmutatja ezeknek” – fogalmaz a KAPOS-T.

A rendőrség már a helyszínelés után, március 10-én este ugyanerre a következtetésre jutott. 

A portál szerint a városvezetésnek volt szüksége némi önigazolásra, jól jött volna egy kemény szabálysértési ügy, amely a bíróságon akár komolyabb következményekkel is járhat, és „fényesen igazolja”, hogy miért is volt szüksége Kaposvár városának a veszélyes „festékbűnözők” elleni fellépésre. Pont úgy, mint az az orbitális, primitív bunkóság is, hogy a Kétfarkú által a Bajcsy-Zsilinszky utcában gumiabroncsokba ültetett virágokat „környezetszennyezésre” hivatkozva eltávolították, míg a József Attila utcában ugyanezt a tevékenységet háborítatlanul űzhetik az ott lakók.

Jogegyenlőség és törvénytisztelet Szita Károly-módra.

Nos, most kapott egy újabb leckét a törvényt, jogot és igazságot szinte naponta lábbal tipró kaposvári városvezetés: nem számít rongálásnak a járdafestés, legfeljebb – fogalmaz, ha lehet ilyet mondani, ironikusan a bírósági végzés – köztisztasági szabálysértés ügyében járhat el az illetékes járási hivatal.

Forrás:

http://www.kapost.hu/torvenyszek-ketfarku-szabalysertes/

 

Share Button

Vélemény ehhez: Nem szabálysértés a járdafestés

  1. Kiss György szerint:

    Arrogancia, tiprás, a joggal való visszaélés magas fokra emelése. Az összes erkölcstelen (aránytalan) törvényüket meg kellene semmisíteni, és elkobozni az összes magánvagyonukat. dolgozzanak meg a két kezükkel a holnapjukért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.