Premier a Vörösmarty Színház

Premier a Vörösmarty Színház

Szabó Magda Régimódi történet című darabját állította színre a fehérvári Vörösmarty Színház. Az első előadás február 10-én volt.

Önkénteseket keresnek

Tavaszi megújulás.

A kézművesek március 25-én felkészítik a Mesterségek Házát a tavaszi és nyári rendezvényekhez, így a jó idő beköszöntével a létesítmény megújulva várja látogatóit.

Művészetek Háza

Egy korábbi kép. Ki ismeri fel? (Megfejtés: nem takarítás és rendrakás, hanem nemezelés.)

A Fejér Megyei Művelődési Központ Mesterségek Háza kézműves tanfolyamok (szakmai találkozók, előadások, bemutatók, játszóházak) helyszíne, de a ház befogad népi kézműves egyesületeket is.
A ház kitűnő helyszín konferenciák, különböző szabadidős tevékenységek, üzleti tréningek, oktatások, családi események megtartásához, hiszen népi hangulatú, romantikus környezetben található Székesfehérvár szívében.

A Rác utca 20. szám alatt lévő épületben rendszerint kézműves foglakozások zajlanak, ahol a részvevők jeles napokhoz köthető ünnepi szokásokba és megyénk jellegzetes kézműves hagyományaiba kóstolhatnak bele.
A tavaszi nagytakarítás keretében nem csak a művelődési központ munkatársai, hanem az egyesületek képviselői is részt vállalnak a ház csinosításában, hiszen hamarosan gyermekcsoportok és turisták érkeznek foglalkozásokra, táborokra.

Az alkotóházban dolgozó kézműves egyesületek tagsága március 25-én az épületet felkészítik a tavaszi és nyári nagy rendezvényekre. A ház kitakarítása után a kézművesek az orgonákkal, bodzabokrokkal, és diófákkal körbevett zöldterület is megtisztítják: fűnyírással, a fák metszésével kellemessé varázsolják a környezetet. Az akcióhoz várják önkéntesek jelentkezését, akik szabadidejükben szívesen nyújtanak önzetlen segítséget.

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.