Premier a Vörösmarty Színház

Premier a Vörösmarty Színház

Szabó Magda Régimódi történet című darabját állította színre a fehérvári Vörösmarty Színház. Az első előadás február 10-én volt.

Segíts nekik, mi is segítünk!

Aki szegény, az a legszegényebb.

Tartalmas évet zárt, de ha lehet, még tartalmasabb év előtt áll a Szegényeket Támogató Alapítvány. A szervezet regisztrált családjainak száma 2016 év végére 421-re nőtt: nagy eredménynek tartják, hogy ezeket a családokat rendszeresen tudják segíteni. 

Továbbra is a rászorulókért

Továbbra is a rászorulókért

Közzétette: Szegényeket Támogató Alapítvány – 2017. február 12.

Mi kérdeztük, ők válaszoltak.

Természetesen mindez nem lenne lehetséges támogatók nélkül. Legfontosabb együttműködéseik egyike a Magyar Élelmiszer Bank Egyesülettel kötött szerződés, melynek köszönhetően az elmúlt évben negyven tonna pékárut és hatvan tonna vegyes élelmiszert osztottak ki.

Ma már a hét minden napján tartanak adományosztást a város különböző pontjain, a Köfém lakóteleptől az Erzsébet úton át a Palotavárosig. És természetesen rendszeresen várják a regisztrált rászoruló családokat alapítványuk bázisán, a székesfehérvári Civil Központban is, minden pénteken, szombaton és vasárnap.

Az állandó helyszínek mellett ma már arra is lehetőségük van, hogy nagyobb mennyiségű adomány érkezése esetén több szervezetet is támogassanak. Számukra legalább havi, de sok esetben heti rendszerességgel juttatnak élelmiszeradományt.

A SZETA által támogatott szervezetek:

 • Szent Imre Iskolaház

 • Köfém ltp. Hajléktalan szálló

 • Zsolt utcai közösség

 • Krízis Kezelő központ

 • Nagycsaládosok Országos Egyesületének Székesfehérvári csoportja

 • Családok Átmeneti Szállása

 • Gyermekotthon

 • Polgárdi-Ipartelep Fogyatékos Otthon

 • Arany János Általános Iskola Speciális Speciális Szakiskola és EGYMI

A napi szintű adományosztás mellett folyamatosan érkeznek lakossági felajánlások, több alkalommal szerveztek ingyenes ruhaosztást és juttattak el bútort családjaik részére.

2016-ban több nagyszabású rendezvényen is találkozhattak a családokkal és a közönséggel.

 • Húsvétkor és karácsonykor az Alba Fehérvár kosárlabda csapatával szerveztek közönségtalálkozóval egybekötött tartós élelmiszer-osztást,

 • a Jótékonyság világnapja alkalmából hatvan családot hívtak meg egy családi délutánra,

 • a szervezet megalapításának huszonötödik évfordulóján újraélesztették a Csengőszó Díjat,

 • a Palotavárosban nagyszabású sport- és egészségnapot szerveztek,

 • decemberben az alapítvány segédkezett a Fehérvár Angyalai rendezvény meghívottjainak megajándékozásában.

– Mivel az a tapasztalatunk, hogy az általunk támogatott családoknak nemcsak élelmiszeradományra van szükségük, hanem arra, is, hogy életminőségük javulhasson, így LISZI programjainkon keresztül folyamatos szociális és életvezetési tanácsadással várjuk az érdeklődőket, novemberben és decemberben pedig a nyugdíjasoknak nyújtottunk segítséget az Erzsébet programban üdülési lehetőségre pályázók számára. Feladataink az idei évben sem csökkennek – és szerencsére a lehetőségeink sem. Mivel tavaly az Élelmiszerbank helyszíni ellenőrzése mindent rendben talált nálunk, így az együttműködés tovább folytatódhat, sőt: bővülhet is, tartós élelmiszer adományok kiosztásával. Heti hét alkalommal pedig a Tesco áruház által biztosított friss pékáruval is várhatjuk a családokat – mondták.

A visszajelzések azt mutatják: jó úton járnak. Így a SZETA egyre bővülő és lelkes csapata teljes lendülettel vág neki a huszonhatodik évnek – továbbra is együtt a rászoruló családokért. Továbbra is várják a lakossági felajánlásokat.

https://www.facebook.com/szetafehervar

[sgmb id=”2″]

Share Button