Így harcolnak a civilek a kormány agymosása ellen

Így harcolnak a civilek a kormány agymosása ellen

Nyomtass te is címmel a régi szamizdatot idéző kezdeményezést indítottak útjára a civilek. A kormánypropaganda ellen naponta összeszerkesztett és tördelt hírválogatással lendülnek támadásba, amit bárki kinyomtathat és terjeszthet.

Sok kis antilopgida született

Mindenki egészséges

( Veszpremkukac) Néhány nap leforgása alatt kilenc indiai antilopgida látta meg a napvilágot az állatkertben. Az indiai antilopok minden évben több kis aprósággal örvendeztetik meg gondozóikat és a látogatókat. A Fejes-völgyi kifutóban remekül érzi magát a 27 egyedre bővült csapat. Az ugrabugráló gidák születésük óta láthatóak a vörös pandákkal szemben lévő kifutóban. 

Az újszülöttek fejletten jönnek a világra, születésüket követően nem sokkal már képesek futni. A természetben az anyaállatok elrejtik kicsinyeiket, míg azok annyira megerősödnek, hogy egész nap a csapattal tarthassanak. Az állatkertben a fiatalokat a kifutó különböző részeiben hagyják, és rendszeresen visszajárnak hozzájuk.

A Dél-Ázsiában őshonos indiai antilopok jellemzően nagyobb főből álló csapatban élnek, melyek élén a domináns bak áll. Csak a hím egyedek viselnek csavaros szarvat, melynek hossza elérheti a 60 centimétert is, és igazán impozáns megjelenést kölcsönöz az állatoknak.

Share Button