Premier a Vörösmarty Színház

Premier a Vörösmarty Színház

Szabó Magda Régimódi történet című darabját állította színre a fehérvári Vörösmarty Színház. Az első előadás február 10-én volt.

Sok kis antilopgida született

Mindenki egészséges

( Veszpremkukac) Néhány nap leforgása alatt kilenc indiai antilopgida látta meg a napvilágot az állatkertben. Az indiai antilopok minden évben több kis aprósággal örvendeztetik meg gondozóikat és a látogatókat. A Fejes-völgyi kifutóban remekül érzi magát a 27 egyedre bővült csapat. Az ugrabugráló gidák születésük óta láthatóak a vörös pandákkal szemben lévő kifutóban. 

Az újszülöttek fejletten jönnek a világra, születésüket követően nem sokkal már képesek futni. A természetben az anyaállatok elrejtik kicsinyeiket, míg azok annyira megerősödnek, hogy egész nap a csapattal tarthassanak. Az állatkertben a fiatalokat a kifutó különböző részeiben hagyják, és rendszeresen visszajárnak hozzájuk.

A Dél-Ázsiában őshonos indiai antilopok jellemzően nagyobb főből álló csapatban élnek, melyek élén a domináns bak áll. Csak a hím egyedek viselnek csavaros szarvat, melynek hossza elérheti a 60 centimétert is, és igazán impozáns megjelenést kölcsönöz az állatoknak.

Share Button