Premier a Vörösmarty Színház

Premier a Vörösmarty Színház

Szabó Magda Régimódi történet című darabját állította színre a fehérvári Vörösmarty Színház. Az első előadás február 10-én volt.

A szomszéd megyében nyomoznak az abai polgármester ügyében

Összeférhetetlenség.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki az abai polgármester ügyében az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi igazgatója. A vizsgálat szerint felvetődik az okirat-hamisítás és a hűtlen kezelés bűncselekmények elkövetése – áll az erről rendelkező határozatban. A székesfehérvári rendőrkapitányság bűnügyi osztálya hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást Mikula Lajos, az abai önkormányzat vizsgálóbizottsági elnöke feljelentése alapján.


A feljelentés szerint Aba Város Képviselőtestülete 2017. március 28-ai ülésén fegyelmi eljárást indított Kossa Lajos polgármesterrel szemben. A vizsgálat szerint felvetődik az okirat hamisítás és a hűtlen kezelés bűncselekmények elkövetése.
Varga Péter rendőr dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az ügyben kizárási indítványt írt az Országos Rendőr-főkapitányságnak, arra hivatkozva, hogy Aba polgármesterével napi munkája miatt, hivatalos kapcsolatban áll.
A büntetőeljárásról szóló törvény (Be) szerint nem járhat el az ügyben az a nyomozó hatóság, amelynek vezetőjével szemben a jogszabályban szabályozott kizárási okok valamelyike merül fel. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kizárása a rendőri szervek és az illetékességi területükön működő önkormányzat törvényen alapuló, és egymásra épülő tevékenységének biztosítása érdekében szükséges. A minden elfogultság látszatától mentes büntetőeljárás eredményes lefolytatásának biztosítása, és az igazságszolgáltatás pártatlanságába, valamint elfogulatlanságába vetett bizalom megőrzése érdekében Töreki Sándor rendőr dandártábornok, országos rendőrfőkapitány-helyettes, bűnügyi főigazgató úgy határozott, hogy a további eljárás lefolytatására a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot jelöli ki.

Előzmények:

Sorra mondanak le az abai képviselők

Csökkentik az abai polgármester fizetését

Fegyelmi eljárás indult az abai polgármester ellen

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.