Elment az Ozora fesztivál alapítója

Elment az Ozora fesztivál alapítója

Szombaton váratlanul elhunyt Zimányi Dániel, a Fejér megyei Dádpusztán rendezett Ozora Fesztivál alapítója. Halálhírét a fesztivál Facebook-oldalán jelentették be a szervezők.

Székesfehérvár a legjobbak között

Székesfehérvár a legjobbak között

Elkészült a Financial Times csoporthoz tartozó fDi Magazine kétévente kiadott „European Cities and Regions of the Future\" melléklete. Ebbe Budapest és a közép-magyarországi régió mellett Székesfehérvár, Debrecen és Kecskemét is bekerült. (fehervar.hu/hipa.hu - fotó: Denso)

Itt nem érvényes a véleménynyilvánítás szabadsága?

Itt nem érvényes a véleménynyilvánítás szabadsága?

Az Alba pláza előtt plakátkiállítást rendezett a helyi Fidelitas az ellenzéki politikusok képeivel. Ezekre a Momentum aktivistái olyan felíratokat fújtak fel, hogy „Kósa”, „Ugye Elios még?”, a polgármestertől kérdezve, hogy „Ehhez adod a neved, Cser?”. (24.hu)

Nyolcmillió nemzetáruló: osztály, vigyázz!

Nyolcmillió nemzetáruló: osztály, vigyázz!

Lemondott a miniszterelnök, mert állami pénzből, részrehajlóan folytatta le egy népszavazás kampányát. Ja, Szlovéniában – csodálkozott rá a helyzetre Boda kapitány.

Csak az igazat írta – soha nem állt be propagandistának

Csak az igazat írta – soha nem állt be propagandistának

Március 14-én a Vörösmarty Színház kávézójában adták át a Penna Regia-díjat. Születésének 115. és halálának 55. évfordulóján Skorka Károly székesfehérvári újságírónak ítélte oda posztumusz a díjat a közgyűlés. Az elismerést lánya, Skorka Éva vette át.

A Párt ökle odacsap, ha köll – minek ilyenkor vacakolni törvényekkel?

A világ legjobb állásai.

Úgy látszik, hogy a kormánypárti klientúra embereivel feltöltött Állami Számvevőszék (ÁSZ) nem csupán a Fidesz babérjaira törő Jobbikot akarja lehetetlen helyzetbe hozni azzal, hogy mondvacsináltnak tűnő indokokkal – például: ki mennyiért bérel irodást – brutális méretű bírságokat szab ki, hanem a többi ellenzéki pártot is. Most Juhász Péter, az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnöke tett közzé oldalán egy videót, ahol magyarázatot próbált kapni.

Ez minket akár hidegen is hagyhatna, hiszen Juhász Péter fővárosi politikus, az Együtt pedig a dolgok jelen állása szerint be sem fog jutni a Törvényhozásba, de nem mehetünk el az ügy mellett szó nélkül.

Két okból sem.

  1. Az ÁSZ operatív elnökhelyettese az a Warvasovszky Tihamér, aki  a rendszerváltás előtt Székesfehérvár tanácselnök-helyettese, majd alpolgármestere, polgármestere, országgyűlési képviselője volt – túlnyomó rész szocialista színekben, majd váratlanul „átadta” a várost a Fidesznek, s beült az ÁSZ alelnöki székébe. (Az alku részleteiről több pletyka is kering a városban, ezek ebből a szempontból most nem lényegesek.)
  2. A jelentéstervezet szerint a párt  támogatásként könyvelte el egy párttagja befizetését. Arról semmilyen információja nem lehet az ÁSZ-nak, hogy ki párttag és ki nem az. Ez ugyanis különösen védett személyes adat, aminek jogtalan kezelése bűncselekmény.

A videó, az Együtt észrevétele és az ÁSZ közleménye az ügyről lentebb – oszt’ mindenki döntse el, aki felnőtt, hogy mit gondol!

A videó

Az észrevétel

Az ÁSZ közleménye

(Amelyben nyugalomra(!) int (?).)

 

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.