Vége a látogatási tilalomnak

Vége a látogatási tilalomnak

Az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma az utóbbi hetekben folyamatosan csökkent, a megyei influenzajárvány a 14. héten befejeződött. A megyében minden egészségügyi intézmény látogatható, feloldották a látogatási tilalmat a Szent György Kórházban is.

Székesfehérvár a legjobbak között

Székesfehérvár a legjobbak között

Elkészült a Financial Times csoporthoz tartozó fDi Magazine kétévente kiadott „European Cities and Regions of the Future\\\" melléklete. Ebbe Budapest és a közép-magyarországi régió mellett Székesfehérvár, Debrecen és Kecskemét is bekerült. (fehervar.hu/hipa.hu - fotó: Denso)

Újabb nyílt levél Galambos országgyűlési képviselőnek

Ocsmány, tudatos népbutítás

Bár a múltkori felvetésekre nem kapott választ a honatyától, ismét nyílt levéllel fordult Galambos Dénes országgyűlési képviselőhöz  a  dunaújvárosi, ma az ausztriai Menekültügyi Szolgálatnál dolgozó Nagy Viktor menedék- és idegenjogi szakjogász. A szakértő szerint az Soros-kampány nem pusztán antiszemita, de  közízlést, az erkölcsöt és az alkotmányt is támadja. A levelet lentebb közöljük.

Tisztelt Országgyűlési Képviselő Úr, kedves kollégám!

Bizonyára bokros teendőid miatt nem volt alkalmad válaszolni legutóbbi hozzád intézett, a Soros György ellen irányuló, döntően antiszemita jellegű kampány veszélyeit taglaló nyílt levelemre. Mivel azonban annak témája 

  • ismét szomorú aktualitást kapott

– egy immáron Nemzeti Konzultációnak nevezett álságos kutyakomédia keretében –, így szükségét éreztem, hogy újra tollat ragadjak, és felhívjam a figyelmed néhány fajsúlyos tényezőre; természetesen ezúttal is a közöttünk lévő jó viszony és régi kapcsolat jegyében.
Szomorúan és mély megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy amint az országot, úgy szeretett városunkat, Dunaújvárost is ellepték azok a plakátok, amelyek egy – ahogy mind a ketten tudjuk – nem létező Soros-tervvel riogatják a város lakóit, összekapcsolva azt Soros György mosolygó fényképével.

  • Mi ezzel a baj?

Az, mint legutóbb: a “sorosozás” meglátásom szerint tökéletesen alkalmas arra, hogy az antiszemitizmus vádját formálisan elkerülve ugyan, de mégis antiszemita érzelmeket keltsen. Ez a folyamat pedig engem rettenetesen elszomorít – ugyanakkor tiltakozásra is ösztönöz. Többek között azért, mert anno dacumal ugyanezen módszert alkalmazták – tételesen a holokauszt tragédiáját megelőzően a többségi társadalom uszítására a zsidóság ellen. Lehetetlen nem észrevenni, hogy a “gonoszul nevető zsidó” képmásában – amely a globális/globalista (árnyék)hatalom, a kapitalista ügyeskedés, a társadalom szegény rétegei kizsákmányolójának szimbóluma – sajnos a történelem ismétli önmagát.

Galambos Dénes és Nagy Viktor – a fotó a rácalmási Izraelita Temetőben készült; a Holokauszt Emlékév során a temető megóvására született projektet a kormany.hu oldalán az egyik kiemelkedő kísérletnek minősítették.

A fenti, tragikus és elszomorító párhuzam mellett szeretném továbbá felhívni a figyelmed arra, hogy a Nemzeti Konzultációnak nevezett ocsmány és tudatos népbutítás kérdőíve hasonló hatások kiváltására alkalmas. A köznyelvben már 

  • „Soros konzultáció”

néven futó tragikomédiában olyan kérdéseket tesznek fel kiötlői, amelyekre – választási lehetőség híján – egyfelől nem lehet érvényes válasz, másrészt amelyek szinte teljesen ellehetetlenítik a menekültügyről és a menedékjogról szóló diskurzust, és vele e valóban súlyos és fajsúlyos témákkal foglalkozó fórumok működését. Nem beszélve azon, esetenként több évtizedes múltra visszatekintő, a jogállam védelmének alapjaira fókuszáló civil szervezetekről – igen, benne fontos jogvédő(!!!) alakulatokról is –, amelyeket a nyíltan a civil szféra ellen törő kormányzati propaganda és az azt a végletekig kiszolgáló jogalkotás az ellehetetlenülés szélére sodort. (És nem látni, nem tudható, hol van még a vége!)
Jogászként és állampolgárként számomra ezek a folyamatok a szó legszorosabb értelmében elrettentőek. Fájdalmas, hogy kollégaként nekem jutott a feladat, hogy emlékeztesselek arra a két, az Alaptörvényben is deklarált passzusra, miszerint

  • (4)27 A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának a megsértésére.
  • (5)28 A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére. Az ilyen közösséghez tartozó személyek – törvényben meghatározottak szerint – jogosultak a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése miatt igényeiket bíróság előtt érvényesíteni.

A fentiek nyomán kérlek tehát, hogy az újabb, nem csupán a közízlés és az alapvető erkölcsi parancsok, de az alkotmány ellen is folyó gyűlölethullámot állítsd meg azzal, hogy a választókörzetedben nem adsz teret ezen plakátok további elhelyezésének. Kérlek továbbá, hogy gondoskodj a már a város utcáit csúfító plakátok eltávolításáról is!

Kollegiális üdvözlettel,

dr. Nagy Viktor
menedék- es idegenjogi szakjogász

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.